Εξοικονομήστε χρήματα

Δεν μπορώ να πω ότι η ζωή στην Κύπρο είναι από τις φθηνότερες στην Ευρώπη.

Θα μοιραστώ μαζί σας μερικές συμβουλές τις οποίες ακολουθώ και εγώ στην καθημερινότητα μου

 1. Ψωνίστε έξυπνα στις υπεραγορές

  Διάφορες υπεραγορές προσφέρουν εκπτώσεις οι οποίες ανανεώνονται διαρκώς.
  Πριν πάτε στην υπεραγορά, δείτε τις προσφορές που έχουν αναρτήσει στην ιστοσελίδα τους και ετοιμάστε την λίστα αγορών σας. Μερικά προϊόντα μπορεί να μην τα είχατε στην αρχική σας λίστα, και να σας τελειώνουν σύντομα. Αφού είναι σε προσφορά πάρτε τώρα!
  Επίσης προσφέρουν πόντους τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε επόμενες αγορές σας, δωροκουπόνια για να πάρετε δωρεάν προϊόντα και έτσι να γλυτώσετε χρήματα.

 2. Μάθετε να ψωνίζετε προϊόντα διαδικτυακά από ιστοσελίδες στην Κύπρο και στο εξωτερικό


  Εκτός από το ότι ψωνίζετε από την άνεση του καναπέ σας, μπορείτε να συγκρίνετε τιμές από διάφορα καταστήματα και γλιτώνετε φυσικά τα έξοδα μετακίνησης και την ταλαιπωρία. Μερικές κυπριακές ιστοσελίδες προσφέρουν έκπτωση εάν παραγγείλετε το προϊόν διαδικτυακά ή δίνουν κάποιο δώρο.

  Οι πιο γνωστές ιστοσελίδες του εξωτερικού, που προσφέρουν αποστολή στην Κύπρο, είναι το ebay και το amazon, όπου μπορείτε να βρείτε σχεδόν τα πάντα και τις περισσότερες φορές αρκετά καλύτερες τιμές από την Κύπρο.
  Υπάρχουν και πιο εξειδικευμένα όπως το chain reaction.

  Για παράδειγμα, αγοράστε μια ατομική καφετιέρα από το amazon ή δείτε αμέτρητα αποτελέσματα για lego στο ebay

  Στις πιο πάνω ιστοσελίδες αγοράζετε από την Αγγλία και έτσι πληρώνετε σε αγγλικές λίρες θα ήταν καλύτερα να πάρετε μια δωρεάν κάρτα από την Revolut για να αποφύγετε την υπερχρέωση από τη μετατροπή του συναλλάγματος.

  Μπορεί να ακούγεται λίγο δύσκολο αλλά το βασικό είναι να αγοράζετε από πωλητές που έχουν αρκετές θετικές κριτικές και πάντα να συγκρίνετε τιμές σε αντίστοιχα καταστήματα στην Κύπρο.

 3. Φάτε και ξαναφάτε δωρεάν


  Σχεδόν όλα τα αρτοποιεία στην Κύπρο έχουν κάρτες συλλογής βαθμών. Χρησιμοποιήστε τις και αναλόγως των αγορών που κάνετε θα κερδίσετε αρκετούς πόντους έτσι ώστε να πάρετε δωρεάν προϊόντα από το συγκεκριμένο αρτοποιείο.

  Επίσης, διάφορα καφέ και εστιατόρια έχουν επίσης κάρτες συλλογής βαθμών ή εφαρμογές στο κινητό όπου θα σας ανταμείψουν με δωρεάν καφέ, έκπτωση στο λογαριασμό σας, δωρεάν επιδόρπια, κτλ.

 4. Χρησιμοποιήστε πιστωτικές κάρτες που δίνουν επιστροφή χρημάτων

  Αφού θα πληρώσετε που θα πληρώσετε, χρησιμοποιήστε τις πιστωτικές σας κάρτες που προσφέρουν επιστροφή χρημάτων ακόμα και για χαμηλά ποσά. Με αυτόν τον τρόπο θα φυλάξετε αρκετούς πόντους και να πληρώσετε με αυτούς, κάτι που δεν θα μπορούσατε να το κάνετε αν πληρώνατε με μετρητά.

 5. Ψάξτε για κουπόνια

  Υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες που προσφέρουν κουπόνια για το καθετί. Για παράδειγμα αν θα πάτε σε πλυντήριο αυτοκινήτων, spa, κομμωτήριο, κτλ, δείτε αν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο κουπόνι.
  check this post for more

Συγκεκριμένα τα δικά μου αποτελέσματα, για το 2019, ήταν τα εξής:
Κάρτα φούρνων Ζορπά: 25 ευρώ.
Κάρτες Gloria, Nero, Costa: 45 ευρώ σε δωρεάν καφέδες.
Σχέδιο Ανταμοιβή – Τράπεζα Κύπρου: 45 ευρώ
Κάρτα Αλφαμέγα: 70 ευρώ δωρεάν ψώνια και διάφορα δώρα αξίας 40 ευρώ.
Σύνολο: 225 ευρώ

Εξοικονομήστε χρήματα

Αφήστε μια απάντηση

Κύλιση προς τα επάνω