Πρώτη μέρα στο δημοτικό σχολείο

Κάθε αρχή και δύσκολη και ειδικά στην ηλικία των 6 χρονών, όταν ένα παιδί θα φύγει από το ξένοιαστο περιβάλλον του νηπιαγωγείο και θα μεταβεί στο αρκετά απαιτητικό πρόγραμμα και ωράριο του δημοτικού. Για να κάνετε την αρχή λίγο πιο εύκολη για εσάς και το παιδί σας, διαβάστε τον ακόλουθο οδηγό.

 1. Αρχές Ιανουαρίου – Αίτηση εγγραφής

  Οι αιτήσεις εγγραφών γίνονται συνήθως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και διαρκούν μόνο 3 μέρες. Οι ακριβής ημερομηνίες ανακοινώνονται από το υπουργείο παιδείας.
  Την ίδια περίοδο γίνονται και οι μετεγγραφές γιαυτό πρέπει να έχετε αποφασίσει από πριν σε πιο σχολείο θέλετε να πάει το παιδί σας.
  Για περισσότερες πληροφορίες για τα απαραίτητα έγγραφα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα δημοτικής εκπαίδευσης, όπου μπορείτε να δείτε και σε πιο σχολείο θα πάει το παιδί σας.

 2. Τέλη Ιουλίου – Αρχές Αυγούστου – Αγοράστε ρούχα και τσάντα

  Τα περισσότερα δημοτικά σχολεία έχουν την δική τους στολή και θα ενημερωθείτε από το σχολείο από πιο κατάστημα μπορείτε να την προμηθευτείτε. Μην μείνετε τελευταία στιγμή, καθώς τέλος του Αυγούστου θα γίνεται συνωστισμός και μπορεί να μην βρείτε το μέγεθος που ψάχνετε.

 3. Αρχές Σεπτεμβρίου – Επισκεφθείτε το σχολείο

  Για να αποφύγετε το υπερβολικό άγχος της πρώτης μέρας, καλό θα ήταν να πάτε μια μέρα στο σχολείο με το παιδί σας. Αν είναι ανοικτές οι είσοδοι, γυρίστε μαζί του λίγο να το δείτε και να γνωρίσει έτσι το νέο του περιβάλλον.

 4. Περιεχόμενα τσάντας

  Αν και πρώτη τάξη του δημοτικού η σχολική τσάντα θα περιέχει τουλάχιστον 3 με 5 βιβλία την ημέρα και θα είναι αρκετά βαριά. Για το λόγο αυτό, για τα πρωτάκια καλύτερα να αγοράσετε τσάντα με τροχούς.
  Επίσης θα πρέπει να αγοράσετε τα εξής:
  – Κασετίνα που να έχει ξύστρα, μολύβια HB, μολύβια χρωματιστά, ρίγα, σβηστήρι, ξύστρα, ψαλίδι.
  – Ένα δυο τετράδια.
  Θα χρειαστείτε και διαφανείς πλαστικούς φακέλους Α4, αλλά καλύτερα να περιμένετε καθώς ο κάθε δάσκαλος ζητά συγκεκριμένα χρώματα.

Πρώτη μέρα στο δημοτικό σχολείο

Αφήστε μια απάντηση

Κύλιση προς τα επάνω