Άδεια οδηγού στην Κύπρο

Εάν είσαι 17.5 χρόνων ή μεγαλύτερος και θέλεις να αποκτήσεις άδεια οδήγησης στην Κύπρο, τότε διαβάζεις το σωστό άρθρο. Οι εκπαιδευτές της  Σχολής Οδηγων Κόκος Ασπρής εξηγούν βήμα προς βήμα τη διαδικασία για να εξασφαλίσεις κανονική άδεια οδήγησης Β κατηγορίας (αυτοκίνητο με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων). 

Τι πρέπει να κάνεις

  1. Πάρε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μελέτησε καλά τα σήματα οδικής κυκλοφορίας. Αυτή την περίοδο που βρισκόμαστε σε καραντίνα, η Σχολή Κόκος Ασπρής στέλνει ηλεκτρονικά σε όλους και εντελώς ΔΩΡΕΆΝ τον Κ.Ο.Κ. (στείλε μήνυμα στο Facebook ή instagram)
  2. Μπορείς να επισκεφτείς μόνος σου ή με τη συνοδεία του Επαγγελματία Εκπαιδευτή Οδηγών για την προφορική εξέταση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η Εξέταση είναι σύντομη και ο εξεταστής που είναι διορισμένος από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων θα σου κάνει σχετικές ερωτήσεις με τους κανόνες κυκλοφορίας και τα σήματα.
  3. Με τη μαθητική άδεια στα χέρια σου, μπορείς να ξεκινήσεις μαθήματα στη Σχολή Οδηγών που επιθυμείς. Προτίμησε μια με πολλά χρόνια εμπειρίας, όπως τη Σχολή Κόκος Ασπρής.
  4. Ένας εντελώς άπειρος μαθητής θα χρειαστεί περίπου 30 μαθήματα. Από τα πρώτα μαθήματα της εκπαίδευσής σου, ο εκπαιδευτής θα σε ενημερώσει σχετικά με τις ημερομηνίες που υπάρχουν διαθέσιμες για την πρακτική εξέταση που θα σου εξασφαλίσει το δίπλωμα.
  5. Με την ταυτότητα και την ημερομηνία γέννησης σου, ο εκπαιδευτής θα μπορέσει να κρατήσει μια ημερομηνία και ώρα εξέτασης.
  6. Πριν την εξέταση θα κάνεις ένα δοκιμαστικό. Ακόμα κι αν δεν στο προτείνει ο εκπαιδευτής ζήτησε το. Αυτή είναι μια καλή πρακτική για να δεις κατά πόσο είσαι έτοιμος.
  7. Την ημέρα της εξέτασης, ο εξεταστής θα σου δίνει εντολές όπως για παράδειγμα “Να πάρεις τη δεύτερη έξοδο στον κυκλικό κόμβο” ή “Κάνε παράλληλη στάθμευση”. Μην αγχωθείς εάν κάνεις 1-2 μικρά λαθάκια γιατί δεν κρίνεσαι από αυτά αλλά στο σύνολο της οδικής σου συμπεριφοράς. Και κυρίως μην αφήσεις το άγχος να σε καταβάλει!
  8. Στο τέλος της εξέτασης θα ξέρεις εάν πέρασες ή όχι την πρακτική εξέταση. Εάν με λίγα λόγια είσαι και επίσημα οδηγός.


Για έκδοση άδειας οδήγησης για πρώτη φορά ο Επαγγελματίας Εκπαιδευτής θα χρειαστεί:

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Σχολή Οδηγων Κόκος Ασπρής, που δραστηριοποιείται στη Λεμεσό, για περισσότερα από 40 χρόνια στην εκπαίδευση μαθητευόμενων οδηγών.

Καλέστε στο 96240077 ή στείλτε msg στο inbox Facebook και Instagram ή με email στο [email protected]

Άδεια οδηγού στην Κύπρο

Αφήστε μια απάντηση

Κύλιση προς τα επάνω